Artikel

Effectief oorzaken opsporen

U heeft het vast wel eens meegemaakt. U bent samen met een collega van een andere afdeling op zoek naar de oorzaak van een probleem, maar u wordt het maar niet eens over de aard van het probleem en de beste aanpak. In dat geval bent u zeker niet de enige.

Bij het nemen van beslissingen is het gebruik van Data essentieel, maar zonder een totaaloverzicht op Data, kunt u er ook niet maximaal gebruik van maken. En precies dat totaaloverzicht aan bestaande Data ontbreekt, wanneer uw data in silo’s zitten opgesloten en afdelingen onderling geen data delen. Helaas komen datasilo's tegenwoordig erg veel voor. In veel organisaties gebruiken verschillende afdelingen immers verschillende systemen voor gegevensopslag, waardoor hun datasets incompatibel en praktisch onmogelijk te vergelijken en te combineren zijn.

Datasilo’s belemmeren niet alleen samenwerking tussen afdelingen, maar kunnen er zelfs voor zorgen dat verschillende afdelingen elkaar tegen werken om hetzelfde probleem op te lossen.

Stelt u zich eens voor...

Stelt u zich eens voor dat u samen met een collega een legpuzzel probeert te maken en dat u elk 50% van de stukjes heeft. Iedereen zou ervan profiteren als u de stukjes combineerde en samen ging werken. 

Hetzelfde geldt voor lekkages. Door de data van verschillende afdelingen te combineren, kunt u het lek waarschijnlijk sneller lokaliseren.

Dus, kiest u ervoor om datasilo’s te behouden of spoort u uw afdelingen aan om hun informatie te delen? Een open deur, de vraag stellen is hem beantwoorden.

Oplossing: Data-integratie

Wanneer verschillende afdelingen toegang hebben tot elkaars data, kan iedereen betere beslissingen nemen en elkaars acties beter begrijpen. Maar hoe krijgt u dit voor elkaar?

De eenvoudigste manier is om te investeren in een data-integratiesysteem dat gegevens uit meerdere bronnen kan verzamelen en beschikbaar kan maken voor iedereen in uw organisatie met toegang tot het platform. Met één enkel platform voor het verzamelen en opslaan van data, zorgt u ervoor dat alle datasets compatibel en beschikbaar zijn voor iedereen die de data nodig heeft.

Door de toegang tot informatie tussen afdelingen te vereenvoudigen, bespaart u tijd en hoeft u niet te wachten tot collega's vragen beantwoorden of informatie verstrekken. Zo werkt iedereen sneller en efficiënter samen en jaagt iedereen samen succes na.