Artikel

Profiteer van een terugwinsysteem voor energie

Wij bieden een omgekeerde-osmosesysteem met middelhoge en hoge druk aan voor de nazuivering van industrieel afvalwater en de productie van hoogwaardig hergebruikt water. Hoeveel druk er nodig is voor omgekeerde-osmosesystemen hangt af van het soort industrieel afvalwater en de opgeloste vaste stoffen die dit bevat. Zo bevat afvalwater uit de textiel- en autoindustrie bijvoorbeeld veel zouten vergeleken met dat uit brouwerijen en daarvoor zijn dus hogedruksystemen nodig.

Pompen zijn verantwoordelijk voor bijna al het energieverbruik van omgekeerde-osmosesystemen. Jouw klanten kunnen dus veel energie besparen met efficiënte pompen en een energieterugwinsysteem. Ons energieterugwinsysteem is gebaseerd op drukwisselaars en is uitgerust met hogedrukpompen voor de toevoer, integreerbare sensoren en connectiviteitsopties, wat een perfecte oplossing oplevert voor energiebesparing op omgekeerde-osmosesystemen.

Je kan ook je eigen energiezuinige omgekeerde-osmosesysteem met energieterugwinning ontwerpen met behulp van onze configuratietool, die je met een paar keer klikken laat zien welke bespaarmogelijkheden er zijn.

Ontdek welke omvang je toepassing moet hebben

Gebruik onze tool voor het dimensioneren van je product. Selecteer de parameters, zoals de druk vóór de toevoer, de toevoerdruk, permeaatdoorstroming en de dichtheid en ga aan de slag.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.