Whitepaper

Zorg voor een betrouwbaar systeem met e-pompfunctionaliteit

Voor de meeste nazuiveringsprocessen is het nodig dat het toegevoerde en terugspoelende water onder druk staat, van 1-3 bar voor mediafilters, IX en desinfectie tot 2-70 bar voor membraanfiltratie. Dat betekent dat er verschillende energiezuinige pompen nodig zijn, met de benodigde functies wat betreft connectiviteit en aansturing. 

Grundfos Smart-pompen zijn een totaaloplossing met geïntegreerde sensoren en besturing, waardoor geen externe regelaar nodig is – en ze zijn nog extreem efficiënt ook. Grundfos heeft verschillende pompen met snelheidsregeling die 'E-pompen' worden genoemd. Deze hebben een Grundfos MGE motor met een geïntegreerde frequentieomvormer.

Onze variabele toerentalregelaars kunnen meer dan alleen de snelheid regelen, wat het systeem eenvoudiger maakt. De pompen kunnen logische taken en processen verrichten waarvoor normaal gezien extra regeling of PLC nodig zijn. Het is ook mogelijk om sensoren rechtstreeks op de pomp en SCADA-protocollen aan te sluiten.

Onze MGE-motoren hebben diverse extra functies en voordelen. Als er voor een specifieke toepassing geen e-pomp beschikbaar is, is het meestal mogelijk om onze industriële driefasenpompen te bedienen via intelligente pompen. Als je dit doet, lees dan de technische informatie in de bedieningsinstructies en datasheet goed door. 

De productie- en materiaalkosten zijn uiteindelijk lager dan die van pompoplossingen met externe frequentieomvormers. Daarnaast voorkom je zo technische problemen met externe frequentieomvormers.

Wil je weten hoe e-oplossingen bepaalde toepassingen kunnen ondersteunen en hoe Grundfos iSOLUTIONS de prestaties nog verder kunnen verbeteren? Lees vandaag nog onze brochure.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.