Artikel

Gegarandeerd hoge waterkwaliteit met digitale sensoren

Veel nazuiveringsprocessen zijn gebaseerd op monitoring van bepaalde waterkwaliteitsparameters en nauwkeurige controle van toegevoegde desinfectiemiddelen of pH-aanpassing. Door de inzet van een digitale sensor voor de doseringsapparatuur ben je altijd verzekerd van een hoge waterkwaliteit, voldoe je aan de regels en kun je inspelen op toekomstige wensen van je klanten.

Grundfos biedt daarnaast het online meet- en regelsysteem DID voor volledige integratie met digitale communicatie en datalogging. Grundfos DID-systemen zijn de ideale combinatie van geavanceerde digitale sensortechnologie en de ervaring van Grundfos in PID-regeling van doseringen en desinfectieprocessen. DID-systemen zijn verkrijgbaar als voorgemonteerde systemen met bypass debietcellen voor de monitoring en regeling van desinfectiemiddelen, pH, ORP, geleidbaarheid en temperatuur. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar als in tanks ondergedompelde kits voor toepassing met maximaal twee sensoren voor pH, ORP en geleidbaarheid, en beschikken ze altijd over temperatuurmeting.

Het ontwerp van Grundfos DID-systemen sluit perfect aan op doseerpompen, gasdoseersystemen en systemen voor het genereren en doseren van chloordioxide en hypochloriet.

Meer informatie over DID

Onze DID meet-en-regeloplossing is geschikt voor commerciële desinfectie van water, drinkwaterzuivering en afvalwaterzuivering. Ontdek hieronder meer over de toepassingen.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.