Artikel

Zorg voor optimale betrouwbaarheid door de ingebouwde monitoring van doseringen

Onze meest geavanceerde doseerpompen zijn ontworpen als de perfecte oplossing voor complexe toepassingen. De besturingsvarianten bieden verschillende intelligente mogelijkheden, zoals selectieve storingsdiagnose, ingebouwde drukbewaking, geïntegreerde debietmeting en AutoFlowAdapt. Dit zorgt voor een constant setpoint, zelfs bij wijziging van de afvoeromstandigheden, en zorgt ervoor dat steeds de gewenste hoeveelheid chemicaliën worden toegevoegd.

Door de continue monitoring van de druk en het doseerdebiet detecteert de pomp storingen of defecten in de dosering onmiddellijk, bijvoorbeeld bij het weglekken van chemicaliën, verstoppingen in de afvoerpijp of luchtbellen in de aanzuiging, en slaat zo nodig alarm.

Deze functies zijn met name van belang met het oog op veilige arbeidsomstandigheden. Omdat er door de ingebouwde functie minder extra benodigdheden zijn voor monitoring en regulering van de dosering van de chemicaliën, hoeft er minder te worden geïnvesteerd.

Optimaliseer je digitale doseersysteem met FlowControl Measurement

Leer over de FlowControl Measurement-module en de voordelen ervan doordat je het debiet in systemen intelligent kan besturen.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.