Artikel

Zorg voor nauwkeurige dosering van chemicaliën met digitale dosering

Om te voldoen aan de strenge regels rond de afvoer of het hergebruik van afvalwater is nauwkeurige en betrouwbare dosering tijdens de chemische zuivering van groot belang. Voor processen als pH-regulering, coagulatie, flocculatie, desinfectie en slibontwatering is het heel belangrijk om de juiste hoeveelheid chemicaliën toe te passen, op het juiste moment en in het juiste debiet.

Traditionele doseerpompen passen de doseerhoeveelheid aan via de slaglengte en/of de frequentie. Het inkorten van de slaglengte kan echter een negatief effect hebben op de nauwkeurigheid van de dosering. Dat betekent dat wanneer de doseerpomp niet de volledige slaglengte kan uitvoeren, de kleppen minder goed werken, met inefficiënte doseringen als gevolg. Daarnaast is het meten van het debiet van de te doseren chemicaliën ook een uitdaging, vanwege het agressieve effect op de debietmeters.

Onze doseerpompen bevatten onderdelen die nauwkeurige dosering van chemicaliën mogelijk maakt – de voordelen van onze SMART Digital Dosing™ zijn niet te missen. Door middel van een stappenmotor wordt het gedoseerde volume gewijzigd middels de slagsnelheid van de afvoer, terwijl de slanglengte steeds op honderd procent blijft. Dat levert een optimale nauwkeurigheid van de dosering op. En met de geïntegreerde functies voor debietmeting kun je het doseerdebiet realtime monitoren, zonder externe debietmetingen te hoeven verrichten.

De pompen zijn bovendien nauwkeurig in te stellen op setpoints, om precies de juiste setpoint te vinden voor het proces. Dit leidt tot een efficiënter zuiveringsproces en minder verbruik van chemicaliën. 

Volg een inleiding in digitale dosering

In deze ECADEMY-cursus maak je kennis met digitale dosering en verschillende toepassingen daarvan. Je maakt ook kennis met FlowControl Measurement en hoe je digitale dosering optimaliseert.

Veel besparingen bij elkaar kunnen oplopen tot grotere marges. Maak een afspraak met een van onze consultants voor een vrijblijvend gesprek over manieren om je bedrijfsvoering en systeemopbouw te verbeteren.